Un studiu realizat de Universitea Bath arata ca persoanele care sufera de obezitate sunt mai hotarate sa faca miscare daca nu sar peste prima masa a zilei.
Micul dejun nu ii ajuta pe acestia sa slabeasca, insa le da energia necesara si determinarea de a se angaja in activitati fizice. Si cum sedentarismul este una dintre principalele cauze ale obezitatii, cea mai importanta masa a zilei chiar ar putea reprezenta un remediu pentru tratarea acesteia sau o modalitate eficienta de a o preveni.
Avand in vedere indicatorii unui stil de viata sanatos, precum activitatea fizica si controlul glicemiei, exista dovezi conform carora micul dejun ar putea combate obezitatea. In orice caz, alimentele consumate la primele ore ale diminetii pot avea efecte diferite asupra organismului.
‘’Este important de stiut ca nu toata lumea raspunde in acelasi fel la consumarea micului dejun si ca nu toate mesele de dimineata sunt la fel. Efectele unei mese care contine cereale cu zahar, comparate cu cele ale uneia exclusiv proteice pot fi foarte diferite. In continuare, cercetarile Proiectului Bath se vor concentra pe descoperirea acestor diferente si pe efectele fiecarui tip de mic dejun asupra sanatatii”, a declarant Enhad Chowdhury, autorul principal al studiului.
Ruxandra Patru